specijalistički diplomski stručni
POSTUPAK ODREĐIVANJA CIJENA USLUGA CATERINGA NA PRIMJERU PODUZEĆA FORUM D.O.O.
Završni rad

Adriana Brešić (2017)
Sveučilište u Splitu
Ekonomski fakultet
Podaci o radu
NaslovPOSTUPAK ODREĐIVANJA CIJENA USLUGA CATERINGA NA PRIMJERU PODUZEĆA FORUM D.O.O. : Završni rad
AutorAdriana Brešić
Voditelj/MentorIvana Dropulić (mentor)
Sažetak rada
Upravljanje troškovima predstavlja ključnu uluogu u upravljanju poduzećem. Troškovi, kao sastavni dio poslovanja poduzeća direktno utječu na uspješnost poduzeća i visinu profita koji ostvaruje nego poduzeće. U ugostiteljstvu troškovi čine veliki udio prihoda i zbog toga je upravljanje troškovima u ovoj djelatnosti još veći izazov. Troškovi koji prate ugostiteljstvo su: troškovi radne snage, troškovi materijala, reţijski troškovi, najamnine prostora i sl. Forum d.o.o. u svom poslovanju nastoji minimalizirati troškove a da pri tome kvaliteta ostane nepromjenjena. Analiza troškova je potvrdila da je ponuda menu-a poduzeća Forum d.o.o. troškovno i cjenovno nešto iznad konkurencije, ali je i kvaliteta viša nego kod konkurencije, stoga menagment poduzeća Forum d.o.o. smatra da nema potrebe za korekcijom cijena menu-a.Mogućnost za povećanje profita u tvrtci Forum d.o.o. vide u konstantnoj teţnji k smanjenju troškova poslovanja.
Ključne riječiUpravljanje troškovima upravljanje poduzećem ugostiteljstvo Forum d.o.o.
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište u Splitu
Ekonomski fakultet
MjestoSplit
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaDRUŠTVENE ZNANOSTI
Ekonomija
Računovodstvo
Vrsta studijastručni
Stupanjspecijalistički diplomski
Naziv studijskog programaMenadžment; smjerovi: Upravljanje projektima, Upravljanje financijama i porezima, Računovodstvo i revizija
SmjerRačunovodstvo i revizija
Akademski / stručni nazivstručni/a specijalist/ specijalistica ekonomije
Kratica akademskog / stručnog nazivastruč. spec. oec.
Vrsta radaspecijalistički diplomski stručni
Jezik hrvatski
Datum obrane2017
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
Cost management is a key role in company management. Costs, as an integral part of the business enterprise directly affect the success of the company and the amount of profit of the company. The catering costs make up a large share of income, and therefore the cost management in this activity even more challenging. Costs following catering are: labor costs, material costs, overhead costs, rents space and others . Forum Ltd. in his business endeavors to minimize costs while keeping quality remains unchanged. Cost analysis confirmed that the offer menus enterprises Forum Ltd. cost and price slightly above the competition, but the quality is higher than the competition, so companies menagment Forum Ltd. considers that there is no need for price adjustments menu a.The ability to increase profits in the company Forum Ltd. see constantly striving to cut cost.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)Cost management enterprise management hospitality management. Forum d.o.o.
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:124:611213
PohranioIvana Gizdić