diplomski rad
Gospodarenje otpadom u ugostiteljskom poslovanju
Diplomski rad

Tea Rogošić (2016)
Sveučilište u Splitu
Ekonomski fakultet
Podaci o radu
NaslovGospodarenje otpadom u ugostiteljskom poslovanju : Diplomski rad
AutorTea Rogošić
Voditelj/MentorLidija Petrić (mentor)
Sažetak rada
Jedno od gorućih pitanja društvenog razvoja na globalnoj razini je pitanje zaštite okoliša. Unutar te tematike, najveći problem predstavlja neodgovorno zbrinjavanje otpada te njegova konstantna akumulacija. Ovaj problem je detaljno obrađen u ovom radu te je dao neke nove poglede na gospodarenje otpadom s gledišta jednog ugostiteljskog poduzeća. Pokazano je da je izuzetno važno prepoznati nastali problem kako bi se moglo u što kraćem roku i na što učinkovitiji način pristupiti rješavanju problema. Također, prikazana su neka rješenja koje bi ugostiteljska poduzeća mogla provoditi u smislu učinkovitog gospodarenja otpadom, od kojih je najzastupljenije tzv. ˈekološko certificiranjeˈ te razdvajanje otpada.
Ključne riječiugostiteljstvo ekološko poslovanje otpad
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište u Splitu
Ekonomski fakultet
MjestoSplit
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaDRUŠTVENE ZNANOSTI
Ekonomija
Trgovina i turizam
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjdiplomski
Naziv studijskog programaTurizam i hotelijerstvo
Akademski / stručni nazivmagistar/magistra ekonomije
Kratica akademskog / stručnog nazivamag. oec.
Vrsta radadiplomski rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-09
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
One of the most important problems of social development globally is environmental protection. The biggest problem of environmental protection is irresponsible waste disposal and its constant accumulation. This problem is treated in detail in this paper thus giing some new insights on waste management from the viewpoint of a catering company. It has been shown that it is extremely important to recognize the resulting problem so that the company could act immediately and efficiently address the problem. Also some solutions are provided that hospitality companies could implement in terms of waste management, of which the most common is eco certification and waste separation.
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:124:471752
PohranioIvana Gizdić